Dobre navike u kockanju koje utiču na vaše zdravlje i vašu igru

Kao i u životu, tako i u igrama za kockanje čovek razvije loše i dobre navike. To je neizbežno i jedino što možemo da uradimo jeste da pronađemo balans, da ne preterujemo. Umerenost je ključ svega. Koliko god to mi negirali, ako u sve što radimo ne uključimo umerenost, loše je po naše zdravlje , naročito psihu. Svaka navika može da preraste u zavist , a kada do toga dođe već imamo problem. Pitate se , zašto bi nešto u čemu uživamo bio problem po nas, pogledajte ljude oko sebe , preterivanje u bilo čemu, hrani, piću, duvanu, alkoholu, trošenju para dokle ih je dovelo? Treba razlikovati uživanje i preterivanje, a ljudi uglavnom ne vide tu razliku. Broj dobrih i loših navika povezanih sa pokerom je veliki, pri čemu su dobre i loše pomešane u relativno jednakoj meri. Ukolio želite da vaša igra bude bolja i donosi uspešne rezultate dobro je držati se nekih navika koje ćemo vam sada predočiti, nebitno da li se kladite u svom omiljenom kazinu ili to ipak radite iz fotelje online. Zapamtite dobro da stvaranje dobrih poker navika zahteva vreme i trud, ali dobre navike će se isplatiti u budućim igrama.

Pre nego što isplanirate da provedete dan ili veče igrajući igre u kojima ulažete novac, prvo uvedite neke zdrave navike koje će vam pomoći da budete bolji i uspešniji u svom hobiju.

 

Dobro se naspavajte

 

Ne tražite dobar izgovor za vaše nespavanje. Pre svake igre potrebno vam je dovoljno sna jer u suprotnom nećete biti ni fizički ni mentalno u stanju da odigrate dobru partiju.

 

Pojedite lagani doručak

 

Kada se probudimo i zašripe creva u stanju smo da naručimo sve sa menija. Kekse i sos, odrezak za doručak i jaja, palačinke sa kilo putera i sirupa. Ne budimo alavi. Prejedanje, naročito kad je doručak u pitanju, čini da budemo ceo dan pospani zbog pritiska koji nam padne. Umor može samo da pogorša našu i vašu igru , ne želimo da zaspimo nad stolom.

 

Obucite se lagano

 

Ako obučete svoje nove cipele, košulju , kravatu ništa vam neće doprineti da odigrate poker rundu bolje nego da se obukli svoju udobnu majicu i trenerku , samo ćete skrenuti pažnju obezbeđenju. A Ako neko bulji non stop u vas dok igrate stvoriće vam samo nelagodu i preznojavanje dok želite samo da budete što opušteniji bez dodatnih stresova.

 

Ulažite racionalno

 

Ne ulažite mnogo više nego što očekujete da izgubite. Ulažu samo profesionalni igraći koji imaju veru u sopstvene veštine igranja pokera, čak i oni smatraju da je to totalna glupost i nosi sa sobom brdo rizika. Pitanje je da li ste na to spremni.Neka vam postane navika da kupujete sa najmanje 100 puta većim blindom za poker stolom.

 

Postavite limit na svoj bankovni račun

 

Takođe je jako bitno da postavite čvrstu granicu koliko ste spremni da izgubite tog dana , a da vam ne poremeti bankovni račun. Najbolje je da kod kuće odredite koliko možete da potrošite i toliko novca ponesete sa sobom. To će vas sprečiti da potrošite veliku sumu novca pokušavajući da nadoknadite ono što ste izgubili.

 

Mudro izaberite svoj sto za kojim ćete igrati

 

Ako imate svoj sto za kojim redovno igrate onda ste svesni nedostataka i prednosti koji drugi igrači imaju. Birajte sto gde su igrači gori od vas. Čak i ako treba da sačekate da se vaše mesto oslobodi , budite strpljivi i ne sedajte za prvim praznim stolom.

 

Napravite pauzu

 

Poker može biti veoma zabavan , naročito ako imate sreće i stalno pobeđujete. Odlazak od stola i udahnuti vazduh može zapravo biti od koristi za vašu poker igru na duge staze. primetili ste da neki igrači s vremena na vreme ustanu, prošetaju,neki kažu da im ovo menja sreću,drugi ne objašnjavaju, ali izgledaju malo življe kada ponovo zauzmu svoje mesto. Šta god da je u pitanju ,ustanite malo zbog cirkulacije krvi, ne želite da sedite satima.

 

Sedite pravo

 

Znate ono kada nas u školi grde što ne sedimo pravo jer ćemo iskriviti kičmu i sa godinama kad dođu bolovi požalimo što nikoga tada nismo slušali, e takvo pravilo je i ovde. Pogrbljenje i pogrbljena ramena mogu dovesti do dugotrajnog bola u leđima , naročito za stolom gde satima igrate poker.

 

Izbegavajte alkoholna pića

 

Alkohol, koliko god zvuči dobro da provedete veče igrajući poker i pijuckate svoje omiljeno piće, doprinosi tome da ne donosite ispravne odluke.Piće sve čini neprofesionalnim i glupim. Možda mislite da imate kontrolu, ali grešite.

 

 

 

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *