Prenosi uživo Livestream

Ukoliko je klađenje uživo Vaš izbor, onda je gledanje prenosa sportskih događaja ne samo Vaša strast, nego i obaveza.

Ukoliko nemate televizijski prenos sportskog događaja, na koji se kladite, ili Vam je nedostupan: sportski paketi kablovskih televizija znaju biti skupi – uvek ga možete gledati putem LiveStream. To je sve popularniji način gledanja sportskih prenosa, a jedna od glavnih njegovih prednosti je znatno manji broj prekida prenosa (na primer, zbog reklama), a možete lako pratiti i rezultate uživo.

Morate se, međutim, informisati o uslovima njegovog korišćenja. Većina web portala ovu uslugu pruža besplatno ili uz minimalne troškove, ali postoje i izuzeci gde je pretplata obavezna, poput Premier League.

Uživo prenosi

Sport broj 1 na svim live stream portalima je fudbal, a razlika među njima ogleda se u kvantitetu (broju liga) i kvalitetu prenosa. Pored fudbala na ovim portalima najčešće ćete naći košarku, tenis, američki fudbal, golf, bejzbol, konjske trke, Formulu 1…

Cilj ovog teksta je da Vam preporuči web portale koji nude kvalitetne i, uglavnom, besplatne sportske prenose i za čije gledanje nisu Vam potrebni nikakvi dodaci osim Adobe Flash Player ili ponekad AceStream i SopCast.

Ispod možete pronaći direktne linkove za uživo prenose. Molimo Vas, imajte na umu da sajt Kladionica Uživo ne prenosi utakmice, već isključivo Vam daje linkove za praćenje prenosa uživo.


Kladionica uzivo

 

Naša preporuka za Vas temelji se na dva osnovna kriterijuma: kvalitetu prenosa i broju sportova. Izdvojili smo 8 web portala koji, koje ćemo Vam i ukratko predstaviti.

SportLemons

SportLemons – jedan od najvećih i najjednostavnijih web portala za uživo prenose. Ovde možete pronaći skoro svaki sportski događaj, potrebno je samo da izaberete sport i vremensku zonu. Broj streamova po prenosu je velik. Neke utakmice se mogu pratiti i uz pomoć spoljnih softvera. Reklama na portalu ima, ali one ne ometaju prenos.

Stream2Watch

Stream2watch.co – portal, koji pored uživo prenosa ima i uživo TV. Potrebna Vam je registracija na portalu, koja je besplatna. Odličan kvalitet prenosa, pokriva sve velike sportove, a jedina negativna kritika na njegov račun je veliki broj reklama.

Live.tv

Livetv – jedan od većih live stream portala za uživo prenose, kojeg obeležava odličan dizajn, funkcionalnost, prevod na srpski jezik, rezultati uživo, arhiva, fan klub i forum. Pokriva veliki broj sportskih događaja i takmičenja. Broj streamova po utakmici je veliki, posebno, kada su u pitanju popularni mečevi, na primer Liga Šampiona.

iSportLive

Isportlive – jedan od najboljih portala za besplatne sportske prenose. Kako mu i samo ime kaže trude se pokriju sve sportske događaje pa su prirodno usmereni na međunarodni sport, a ne lokalni. Pored direktnih sportskih prenosa možete uživo pratiti i rezultate, isto tako na portalu imate mogućnost korišćenja prevoda na više stranih jezika, među kojima je i naš.

Roja Directa

Rojadirecta – kvalitet usluga ovog portala je visoko ocenjen na mnogim forumima, mada prvi utisak o njemu ne govori tako. Kada otvorite stranicu pomislićete da oni nemaju šta da Vam ponude. Međutim, na portalu postoji dobra ponuda sportova, kao i kvalitet prenosa. Najbolji kvalitet prenosa ćete postići uz pomoć softvera Acestream ili SopCast. Broj uživo prenosa po utakmici može da varira od 1 do 10. Portal, takođe, poseduje i forum.

LAOLA1.tv

Laola1 – portal je specifičan po tome što preko njega možete pratiti uživo prenose, manje popularnih sportova: odbojke, rukometa, hokeja na ledu, stonog tenisa i nekoliko fudbalskih liga. Dakle, više pažnje poklanjaju kvalitetu nego popularnosti sporskog događaja, koji prenose.

Najbolji softveri za gledanje sportskih prenosa uživo

Već smo Vam rekli da je koršćenje Acestream i SopCast softvera ponekad neophodno kako bi kvalitet sportskog prenosa bio zadovoljavajućeg kvaliteta, a sada ćemo Vam ih ukratko predstaviti.

Sopcast

Sopcast je jedan od najboljih softvera za emitovanje ili gledanje online vizuelnih i audio sadržaja. Iako se koristi i za uživo TV, radio i slične prenose, ipak se najčešće koristi za prenos uživo utakmica i sportskih događaja. Vrlo stabilan softver, jedan od najboljih za korišćenje peer to peer tehnologije i besplatan. To je razlog što, uglavnom, gde god postoji uživo prenos sportskih događaja, postoji i opcija korišćenja Sopcasta. Instaliranje ovog softvera je vrlo jednostavno, a preporučujemo Vam da je preuzmete preko njegovog zvaničnog portala. Na stranicama Rojadirecta ili Livetv.sx možete pronaći Sopcast linkove koji nude uživo prenose.

Acestream

Acestream je noviji softver za realizaciju prenosa, koji je vrlo brzo postao popularan na web stranicama, koje nude uživo sportske prenose. To je kombinacija peer to peer i torrent tehnologije i teoretski bi trebao biti savršen, mada se u praksi ponekad dešavaju greške. Instalacija je malo komplikovanija od Sopcasta, ali to ne bi trebalo da Vam predstavlja problem, jer postoje na internetu brojna objašnjenja.

Koristite softvere za emitovanje prenosa, jer je prenos znatno stabilniji, boljeg kvaliteta i sa manje reklama.

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *