26 najčešćih pitanja i odgovora o online klađenju

Na ovoj stranici odgovorićemo na neka od najčešće postavljenih pitanja. Za sve ostale nedoumice, kao i opširnije odgovore, potražite dodatne informacije na stranicama našeg portala. Pitanja smo podelili u dve grupe – ona koja se odnose na sportsko klađenje uopšte i ona koja Vam pojednostavljaju online klađenje.

I – Sportsko klađenje uopšte: pitanja i odgovori

Da li je klađenje samo za stručnjake?

Ne, za sportsko klađenje, nije potrebno da budete ni sportski ni stručnjak za klađenje. Dovoljno je da znate osnovna pravila klađenja i imate elementarna znanja o Vašem omiljenom sportu pa da igra može da počne.

Mogu li zaraditi novac kladeći se?

Da. Potrebno je da dobro poznajete sport na koji se kladite i razumete kladioničarske strategije – tada Vam je uspeh zagarantovan. Uspeh Vam neće doći preko noći. Treba da uložite i trud i vreme, ali se isplati.

Koje su različite vrste kvota?

Početnike često zbunjuju vrste kvota. Ima ih tri: decimalne, frakcijske i Moneyline. Decimalne sve više postaju standard, iako su i preostale dve vrste i dalje u širokoj primeni. Više o ovoj temi možete pročitati u članku: Šta sve treba da znate o kvotama.

Koje su različite vrste opklada?

Ne možemo Vam ovde odgovoriti na ovo pitanje, jer postoje zaista mnogo različitih vrsta opklada. Zato Vam preporučujemo da pročitate članak: Vrste online opklada, koji se nalazi na ovom portalu.

Na šta sve mogu da se kladim?

Možete se kladiti uglavnom na sve sportove, kao i na bilo koji sportski događaj. Savremene kladionice, a posebno online, pokrivaju veliki izbor sportova i uz to Vam pružaju mogućnost da se kladite na nesportske događaje.

Kolika treba da je visina opklade?

To isključivo zavisi od Vas. Postoji samo jedno pravilo: iznos ne sme biti veći od sume koju ste spremni da izgubite. Dobitak na sportskom klađenju nikad nije siguran. Ukoliko želite da se ozbiljno bavite klađenjem, bilo bi poželjno da napravite finansijski plan i pridržavate ga se.

Koji je sport najbolji za klađenje?

Ne možemo da Vam precizno odgovorimo na ovo pitanje. Najbolje je da se kladite na onaj sport, koji najbolje poznajete. Pri izboru sporta uzmite u obzir i broj šansi za klađenje, lakoću predviđanja rezultata itd. Više o ovoj temi možete pročitati u članku: Klađenje uživo – činjenice koje morate znati.

Kako da izaberem gde da položim opkladu?

Kada bi bilo lako odgovoriti na ovo pitanje većina kladionica bi stavila „ključ u bravu“. Postoji nekoliko faktora na koje morate obratiti pažnju, ukoliko želite da često osvajate dobitke. Najznačajniji faktor su kvote. Više o ovoj temi možete pročitati u članku: Kako izabrati gde da položite opkladu.

Kako da usavršim svoje kladioničarske veštine?

Ukoliko želite da postanete uspešan kladioničar, morate odlično poznavati strategije sportskog klađenja. O tome možete dosta saznati i na našem web portalu na strani o sistemima i strategijama za online klađenje.

Šta je vigoriš (vigorish)?

Vigorish ili kraće VIG je provizija koju kladionice uzimaju za svaku pojedinačnu opkladu. To nije nikakav fiksni iznos, već ga plaćate u okviru kvota koje kladionice nude. To je jedan od glavnih načina za osiguranje zarade kladionica.

Šta je vrednosni ulog (value bet)?

Vrednosni ulog je onaj ulog za koji mislite da Vam donosi dobitak. Ako procenjujete da određeni tim ima više od 50% šanse da pobedi, onda je to vrednosni ulog.

Treba li platiti za kladioničarske savete?

To zavisi od Vas. Ako mislite da osoba koja Vam nudi svoje savete zna o čemu priča i da ćete uz pomoć njenih tipova zaraditi, Vi platite. Realnost je ipak drugačija: ovakvi saveti su uglavnom beskorisni. Mi Vam ne savetujemo da ih plaćate, već da sami postanete stručan i obrazovan, jednom rečju uspešan, kladioničar.

Šta je fantasy sports betting?

Fantasy sports betting je vrsta klađenja gde birate svoj idealan tim sastavljen od aktuelnih igrača. Broj poena tima zavisi od igre Vaših izabranika u realnom vremenu. Nagrade osvajate spram uspešnosti Vašeg tima u odnosu na druge.

 

 II – Online sportsko klađenje: pitanja i odgovori

Kako da se kladim za pravi novac online?

To je, ustvari, vrlo jednostavno. Potrebno je da se registrujete kod neke online kladionice, otvorite račun, deponujete neki novac i možete početi sa klađenjem. Ta je procedura kod većine kladionica maksimalno pojednostavljena. Pored toga, za sve eventualne nejasnoće možete odgovore pronaći na samoj web stranici u delu namenjenom podršci za korisnike. Više o ovoj temi možete pročitati u članku: 4 koraka do klađenja uživo.

Koje su prednosti online klađenja?

Prednosti onlline klađenja su brojne, ali se na prvo mesto uvek ističe da je to jednostavno, praktično i sigurno klađenje. Drugim rečima, lako se uči, kladite se kad i gde želite, a Vaš novac je siguran. Pored toga, šanse za dobitak su mnogo veće jer ste u prilici da pratite rad više kladionica i lakše uočavati prilike za klađenje, veće kvote… Nije zanemarljiva ni činjenica da online kladionice pružaju više različitih opcija klađenja, kao i bonuse i nagrade kako bi Vas privukle i zadržale. Više o ovoj temi u članku: Prednosti online klađenja.

Da li je legalno kladiti se online?

Zavisi, ali uglavnom jeste. U našoj zemlji je legalno. Zakoni koji se odnose na online kladionice nisu univerzalni i variraju u različitim delovima sveta. Oni se većinom odnose na kompanije, koje stoje iza online kladionica a ne na pojedince koji ih koriste – tako da je retko gde u svetu ova vrsta klađenja ilegalna. Ako imate sumnje u ovom pogledu, informišite se o zakonskoj regulativi iz ove oblasti.

Da li je sigurno kladiti se online?

Da, sigurno je. Pre nego što se prijavite kod neke kladionice možete preko raznih foruma pro- veriti iskustva drugih ljudi sa njom. U današnje vreme sigurnost depozita i isplata dobitaka kod online kladionica je zagarantovana. Više o ovoj temi u članku: Preporuka za Vas – najbolje online kladionice.

Koje online kladionice treba da koristim?

Ne možemo Vam dati precizan odgovor, jer on zavisi od Vaših ličnih zahteva. Veoma je bitno i gde živite i na koji sport želite da se kladite. Bez sumnje, potrebno je da izaberete pouzdanu i kvalitetnu kladionicu kako biste stekli što bolje kladioničarsko iskustvo. Više o ovoj temi možete pročitati u članku: Kako izabrati online kladionicu.

Koliko online kladionica mogu istovremeno da koristitim?

Koristite onoliko kladionica koliko želite. Smatra se, ipak, da je postavljanje uloga u 2-3 kladionice sasvim dovoljno.

Kako da položim depozit u online kladionicama?

Veoma lako. Ulogujte se na Vaš račun i kliknite na ikonicu „Blagajnik“, „Vaš nalog“ i sl. Potom unesite bitne detalje plaćanja i izaberite visinu uloga. Većina online kladionica nudi brojne mogućnosti za izradu bankarskog depozita, koje najčešće uključuju kreditne i debitne kartice, e-novčanik…

Kako da povučem dobitak?

Povlačenje dobitka obrnuti je proces od deponovanja sredstava. Potrebno je da na Vašem kladioničarskom računu odaberete način i iznos povlačenja koji želite. Obično možete koristiti isti način kojim ste položili depozit ili tražiti da Vam pošalju ček.

Koliko je najmanji, a koliko najveći ulog u online kladionicama?

Veličina i najmanjeg i najvećeg uloga zavisi od kladionice u kojoj se kladite i od sporta na koji se kladite. Najmanji ulog je obično simbolična suma, a najveći uglavnom zadovoljava potrebe prosečnog kladioničara. Ukoliko, pak, želite posebno visok ulog obratićete se servisu za korisničku podršku online kladionice i tražite odobrenje za povećanje uloga. Ako oni odbiju Vaš zahtev svoj ulog možete povećati klađenjem u više različitih kladionica.

Zašto različite kladionice daju različite kvote?

Kao i kod klasičnih kladionica, svaka online kladionica postavlja kvote kako njoj odgovara. Prilikom postavljanja kvota uzimaju u obzir procenu spotskog događaja i iznos novca na određenom tržištu.

Zašto kladionice nude bonuse i nagrade?

Bonusi i nagrade se najčešće nude iz dva razloga: da bi se podstakli novi igrači da otvore račun i da bi se nagradili postojeći klijenti za njihovo aktivno klađenje i lojalnost.

Šta je uživo klađenje?

Danas je to jedan najpopularnijih načina sportskog klađenja. Specifičnost klađenja uživo je da se ono odigrava tokom trajanja nekog sportskog događaja i u online kladionicama.

Šta je Exchange klađenje?

To je oblik klađenja gde igrači igraju jedni protiv drugih, a ne protiv kladionice. Kladionica se u ovom slučaju javlja kao vrsta posrednika i za to dobija određenu proviziju. Kod ovog oblika klađenja često se postignu veće kvote.

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *