Back – Lay opklada

Predstavljamo Vam jednu od najpopularnijih strategija, koja Vam može doneti lepe dobitke, ali koju možete igrati samo na Betfair online kladionici. Iako početnicima deluje veoma komplikovano, u stvari je Back-Lay strategija vrlo jednostavna. Njena suština je u trgovini kvotama između 2 igrača.

Osnovni pojmovi Back-Lay strategije

Za početak objasnićemo Vam dva osnovna pojma:

Back – klasična opklada na pobedu određene ekipe ili ukoliko odigrate X – na nerešen ishod meča.

Lay – kladite se da neka ekipa neće pobediti.

Kako igra funkcioniše

Ukoliko u fudbalskom meču Partizan – Crvena Zvezda, postavite back opkladu na pobedu Partizana, sami određujete kvotu i visinu Vašeg uloga koeficijent i čekate da neko na Vašu ponudu odgovori sa lay opkadom. Kada se i desi opklada se smatra sklopljenom.

U slučaju da Partizan pobedi, Vi dobijate, a Vaša dobit biće jednaka proizvodu Vašeg uloga i kvote, umanjenog za 5%, koliko je provizija kladionice. Ukoliko Partizan ne pobedi, osoba koja se kladila protiv Vas, dobija Vaš ulog.

Ukoliko ste pak položili lay opkladu na Partizan, tada igrate ulogu kladionice i objavljujete svoju kvotu kao i cifru koju biste želeli dobiti – to je osnovna razlika između back i lay opklade (kod back opklade upisujete visinu uloga, a kod lay opklade Vam Betfair izračunava ulog na osnovu Vaše izražene želje dobitka i kvote koju ste postavili). Opklada je i ovde sklopljena ako neki drugi igrač odgovori na nju.

Ukoliko Partizan pobedi, gubite iznos jednak proizvodu Vašeg željenog dobitka i kvote umanjene za iznos željenog dobitka. Ukoliko Partizan ne pobedi, dobijate novac one osobe koja je prihvatila opkladu – tačno onoliko koliko ste i tražili (proizvod uloga, koji je odredio Betfair i koeficijenta koji ste odredili Vi).

Vrlo jednostavno, ali i uzbudljivo zar ne?

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *