Šta treba znati o kvotama

Klađenje ne možete razumeti, ako ne razumete šta su kvote ili koeficijenti. Oni Vam ukazuju da li imate interes da položite opkladu na određeni događaj ili ne. Mogućnosti Vašeg dobitka izračunavate kombinacijom Vašeg uloga i kvota.

U tekstu koji sledi pokušaćemo da Vam objasnimo šta su kvote, koju ulogu igraju, koje vrste kvota postoje, ali i zašto se razlikuju od kladionice do kladionice.

Šta su kladioničarske kvote

Kvota je jedan od osnovnih kladioničarskih pojmova. Imaju dve funkcije: prvo da pokažu visinu potencijalnog dobitka i drugo da ukažu na verovatni ishod događaja.

Da pojasnimo: visina kvote u trenutku kada uplatite ulog govori kolikom dobitku možete da se nadate – što je veća kvota to je veći potencijalni dobitak. S druge strane, visoka kvota govori i da su vam male šanse da dobijete opkladu.

Visina kvote opada što je ishod opklade izvesniji.

Na primer: ako se kladite na teniski meč u kome igra teniser broj 1 na ATP listi i 150. rangirani teniser, veća je verovatnoća da će pobediti broj 1. Kvota na pobedu prvog tenisera biće manja, a na pobedu 150 -og biće veća.

Vrste kvota

Postoje 3 različite vrste (formata) kvota i to:

Moneyline kvota

Moneyline/ Američka – kvota je prikazana kao negativan ili pozitivan broj. Negativan broj pokazuje potrebnu visinu Vašeg uloga za dobitak od 100$, dok pozitivan broj govori o visini dobitka na ulog od 100$.

Decimalna kvota

Decimalna – kvota je izražena kao jedan pozitivan broj, uglavnom, sa dva decimalna mesta. Broj pokazuje koliki će Vam biti ukupni dobitak, uključujući osnovni ulog (ako Vam je kvota 2,25 na 1€ uloga dobijate 2,25€). Ove kvote postale su standard za online kladionice.

Britanska kvota

Britanska – kvota je predstavljena razlomkom (zove se još i frakcionalna kvota): imenilac je Vaš ulog, a delilac Vaš dobitak.

Isti meč – različite kvote, različite kladionice

Ono što morate upamtiti kvote nisu egzaktna kategorija. Njihova visina zavisi od procene na ishod meča određene kladionice. Na tu procenu umnogome utiče visina ukupno uplaćenog uloga na konkretnom tržištu.

Zato uvek imajte u vidu da visina kvote ne odražava uvek pravu verovatnoću ishoda događaja.

Dakle, ako možete tačno prognozirati ishod sportskih događaja možete ostvarivati profit. Ne kažemo Vam da je to lako, već da kombinujući Vaše sportsko i kladioničarsko znanje sigurno ostvarujete uspeh.

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *