Kako odlučiti na šta igrati

Većina igrača kada polaže opkladu vodi se samo svojim željama o ishodu meča. To može biti ponekad tačno, ali ako želite da često osvajate dobitke morate povesti računa o faktorima koji utiču na ishod meča.

Tačno je da niko nije 100% uspešan u klađenju, jer na ishod nekog sportskog događaja utiču mnogi činioci van Vaše kontrole: povrede igrača, crveni kartoni, vremenske prilike… Ipak, moguće je precizno predvideti ishod događaja. Što je još važnije moguće je to dovoljno često činiti da u ukupnom skoru imate zaradu. Potreban je samo pravi pristup.

Sledite osnovne principe prilikom donošenja odluke o kako odlučiti na šta igrati, poštujte pravila o polaganju uloga i pobeđivaćete. U ovom članku objasnićemo Vam koji su to principi.

Odlučujte racionalno ne emocionalno

Jedna od najvećih i najčešćih grešaka je klađenje na ishod u skladu sa Vašim emocijama, a ne razumom. Ovo je uglavnom podsvesna odluka, jer misaone procese pokreću emocije. Mnogi igrači su najpre ljubitelji sporta i navijači određenog tima ili igrača pa tek onda kladioničari. U tome nema ništa loše ako se kladite radi zabave, ali ako to činite kako bi zaradili novac morate klađenju pristupiti drugačije.

Prvo i osnovno: odluke morate donositi racionalno.

Klađenje na tim za koji navijate samo zato što želite da pobedi, nije racionalna odluka. Emocionalne odluke prilikom klađenja Vam sasvim sigurno na duži rok donose novčane gubitke. To ne znači da ne treba da se kladite na omiljeni tim, već da to činite kada i racio govori tome u prilog.

Pokušajte emocije prilikom donošenja odluke svesti na minimum. Znamo da to nije lako. Nije važno da li ćete zaključke izvoditi na osnovu statističkih analiza ili na osnovu trendova, važno je da možete racionalno objasniti svaku opkladu koju položite – tada ćete povećati Vaše šanse za biranje pobedničkih opklada.

Tragajte za visokim dobitkom a ne visokom Hit stopom

Velika je zabluda mnogih kladioničara da uspešnost klađenja pokazuje visoka Hit stopa. Ona samo pokazuje koliko je procenata osvojenih u odnosu na broj položenih opklada. Ona ne govori o visini dobitka za to je potrebno da znate i visinu kvota.

Visoka kvota Hit, preciznije, govori da ste se kladili na favorite – kvote za takve opklade su niske pa se vrlo lako može desiti da u ukupnom skoru Vi budete na gubitku. Nasuprot tome, niska Hit stopa, uglavnom, govori da se kladite na nefavorizovane igrače ili timove, gde su kvote visoke i gde je potencijalna zarada velika.

Ukratko, visoka Hit stopa ne znači gotovo ništa, pošto je bitnije pronaći vrednosne opklade nego sakupiti što više mogućih pobeda. Ako uspete da birate opklade koje imaju vrednost na duge staze ćete profitirati. Ovo je možda pojednostavljeno, ali princip je taj. Više u o ovoj temi imate u našem članku Vrednosti kvota i verovatnoća.

Vrednost i verovatnoća se u sportskom klađenju ne mogu precizno matematički izraziti. Sve zavisi od Vaše analize podataka u pokušaju da precizno odredite vrednost.

Odaberite kvalitet a ne kvantitet

Još jedan jednostavan princip glasi: ne kladite se previše često. Važnije je da birate vrednosne opklade, nego da se kladite svaki dan ili svake nedelje. Ako za određeni meč ne možete sa velikom verovatnoćom da procenite pobednika, onda se nemojte kladiti.

Strpljenje je jedna od glavnih osobina dobrog kladioničara.

Čekajte prave prilike, tako ćete povećati šanse za stvaranje profita.

Rezime

Nadamo se da smo Vam pomogli u odgovoru na jedno od suštinskih pitanja za kladioničare „Kako odlučiti na šta igrati“. Nema preciznog odgovora.

Sve se svodi na pronalaženje ili izradu strategije koja radi za Vas.

Cilj ovog članka bio je da Vam pokažemo smer kojim se dolazi do izbora profitabilnih opklada. Ako budete sledili naše savete, uspećete. Ako budete razmišljali racionalno i strpljivo pronalazili vredne opklade, velika je verovatnoća da ćete postati uspešan kladioničar.

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *