Kako funkcioniše online klađenje

Ukoliko želite postati uspešan kladioničar morate znati mnogo toga. Međutim, da biste se upustili u klađenje potrebno je da ovladate osnovama klađenja. Najpre treba da shvatite kako ono funkcioniše. Bez brige – jednostavno je.

Opklada nastaje kada dve strane imaju suprotstavljene poglede na ishod nekog sportskog događaja i svaka svoj stav podupre novcem. Opkladu dobija, odnosno novac druge strane onaj ko tačno predvidi rezultat meča.

Naravno, možete se kladiti i sa prijateljem. Ali, ovde govorimo o javnoj opkladi, odnosno, o opkladi između kladionice i igrača, Vas. Trenutak kada kladionica prihvati opkladu je čin njenog polaganja.

Kako funkcioniše online klađenje

„Princip je isti, sve su ostalo nijanse“, kaže stih jedne popularne pesme i ujedno je veoma precizan i najjednostavniji odgovor na pitanje iz naslova.

Osnovna razlika između online i klasičnog klađenja je u načinu polaganja opklade. Klasično sportsko klađenje podrazumeva da prošetate do kladionice ili telefonom nazovete kladioničara, dok se online klađenje odvija na internetu. Sve ostalo je isto i online kladionice određuju kvote, primaju opklade i isplaćuju dobitke.

Osnovni elementi opklade

Selekcija – je Vaše mišljenje o ishodu meča.

Ulog – je novac koji uplaćujete kladionici u trenutku polaganja opklade.

Kvota – pokazuje koliko će Vam kladionica morati da plati, ako date tačnu prognozu rezultata meča.

Primer opklade

Da bismo Vam lakše objasnili koristićemo se primerom.

Pretpostavimo da se sledeći vikend igra derbi u fudbalu Partizan – Crvena Zvezda i da Vi postavite Moneyline izglede +100 na pobedu Partizana. To znači da ćete dobiti onoliko novca koliki Vam je ulog. Preciznije rečeno, ako Vam je ulog 10€ u slučaju pobede Partizana osvajate 20€, a u slučaju poraza gubite ulog.

Nadamo se da ste uz pomoć ovog primera shvatili suštinu klađenja.

I još da dodamo…

Prilikom klađenja morate voditi računa o vrsti opklade, kao i o Vašim šansama za dobitak, izraženim preko vrednosti kvota.

Ove aspekte klađenja, osim podataka kako funkcioniše online klađenje, objasnićemo Vam u tekstovima koji slede.

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *