8 top saveta koje novi kladioničari moraju znati

Morate upamtiti čak i da ste matematički genije sa neverovatnim sportskim znanjem – nećete uvek pobeđivati. To ne znači da ćete biti neuspešni, već samo da ste čovek koji težeći savršenstvu ponekad se i spotakne.

Na ovoj stranici daćemo Vam 8 top saveta koje novi kladioničari moraju znati kako bi Vaše klađenje bilo što uspešnije. Bilo da ste početnik ili igrač sa iskustvom ovi saveti biće Vam od koristi.

1. Budite spremni da izgubite

Shvatite, čak i kada se kladite na velikog favorita, šanse za dobitak nisu velike. Iznenađenja u sportu su česta. Kada ovo kažemo, ne želimo da Vas obeshrabrimo ili odgovorimo od klađenja, želimo da racionalno razmišljate.

Ma kako čudno izgledalo sasvim je moguće izgubiti opkladu, koja je bila dobar izbor. To ne treba da Vas čudi, dešava se. Sve dok igrate promišljeno nemate razloga za brigu. Morate naučiti da prihvatite ovakve gubitke.

Suština je da znate obrazložiti svaku opkladu koju polažete, tako ćete gubitke svesti na minimum.

Ovo morate zapamtiti: dve situacije vode u velike gubitke – dugačak niz izgubljenih i dugačak niz dobijenih opklada. U prvom slučaju ako stalno povećavate ulog, kako bi ste povratili izgubljeno, doći ćete kad-tad do finansijske katastrofe.

U drugom slučaju kod Vas se može javliti osećaj nepobedivosti i pohlepa, pa s toga opet možete doći na ideju da ulažete sve veće sume novca. Takav stil igre, nažalost, na kraju rezultira velikim novčanim gubicima, jer niko večno ne pobeđuje.

2. Istražujte online kladionice i kvote

Pri klađenju najveću moć Vam daje informacija. Što više znate, veća je mogućnost da ćete lakše procenjivati ishod događaja. Ne morate sate provoditi analizirajući statističke podatke, ali morate biti u toku sa relevantnim aktiuelnim vestima.

Vreme provedeno u istraživanju, isplatiće Vam se u budućnosti.

3. Ograničite broj sportova na koji se kladite

Najbolje je da se kladite na one sportove koje najbolje poznajete. Međutim, nemojte zanemariti ni koji stil klađenja preferirate. Na primer: ako želite da se kladite na favorita najbolji sport je tenis; ako želite veću zaradu birajte sportove koji su popularni i privlače puno kladioničara itd.

Izaberite jedan ili dva sporta na koja ćete se kladiti, ukoliko želite da uspeh.

4. Online klađenje

Online klađenje Vam pruža niz pogodnosti. Polaganje opklade je pojednostavljeno. Možete izabrati najbolje kvote za klađenje, ako ste prijavljeni na više web stranica istovremeno. Online kladionice Vam poklanjaju bonuse, promocije i nagrade – tokom vremena to Vam može znatno poboljšati stanje na računu.

Ako se kladite online, koristite za to neke od najboljih portala pre svega zbog, zagarantovanog, pozitivnog iskustva.

5. Eksperimentišite

Zapamtite – ne postoji strategija ili sistem koji Vam uvek garantje dobitak. Potrebno je da dugoročno razmišljate. Vodite evidenciju o strategijama, koje koristite pri klađenju. Analiziraijte svoje beleške, to će Vam pomoći da povećate šanse za osvajanje dobitka.

Isprobajte razne strategije samo tako ćete saznati koje Vam odgovaraju a koje ne.

6. Budite strpljivi i disciplinovani

Strpljenje je neophodno kada ste početnik. Ne očekujte uspeh naprečac. Potrebno je vreme da steknete potrebna znanja i razvijete veštinu klađenja.

Disciplinovanost je druga važna osobina za svakog početnika, jer ako nemate samokontrolu da se kladite u okviru postavljenog budžeta i donosite racionalne odluke vrlo brzo postaćete gubitnik.

Disciplina će Vam omogućiti da postavite pravu opkladu u pravo vreme.

7. Ne donosite odluke pod uticajem emocija

Potencijalno veliki problem prilikom klađenja može nastati ako ste navijač kluba na koji se kladite. Vaše lično mišljenje o klubu imaće znatnog uticaja pa će i odluka koju donesete imati navijački, a ne kladioničarski karakter. A to često vodi u gubitke.

Ne, mi Vam ne sugerišemo da se ne kladite na omiljeni klub, već da kad to činite emocije što je moguće više ostavite po strani.

8. Osobine idealnog igrača

Ukoliko želite postati uspešan kladioničar potrebno je ste:

  • vrstan matematičar
  • odličan poznavalac sporta na koji se kladite
  • razumete koncept vrednosti
  • imate kontrolu nad svojim emocijama
  • disciplinovani, posebno u pogledu finansija
  • strpljivi
  • sposobni da analizirate informacije
  • imate definisan budžet za klađenje

Ako imate sve ove osobine i primenite 8 top saveta koje novi kladioničari moraju znati, uspeh neće izostati.

Srodni članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *